Duinwijklaan 49 - 1943 GB Beverwijk - Tel. 0251-212031  - Tel. 0251-274042

Gebitsbehandeling

GEBITSBEHANDELING:

Net als bij mensen neemt de tandheelkundige zorg een steeds belangrijkere plek in de algehele gezondheidszorg. Wist u dat bacterien vanuit de mond in de bloedbaan kunnen komen en zich kunnen nestelen in de nieren, lever en hartklepje? En dat tandplaque (speeksel en bacteriën)kan leiden tot verlies van kaakbot waardoor tanden en kiezen los gaan zitten? 

Natuurlijk is het fijn dat wij als kliniek tandproblemen voor uw huisdier kunnen oplossen, echter de tandheelkunde staat of valt met u als eigenaar. Daarom adviseren wij u van jongs af aan uw huisdier te laten wennen aan het poetsen van het gebit. Wilt u hier uitleg over hebben, dan bent u - na het maken van een afspraak - van harte welkom op het gratis gebitconsult. Mocht u huisdier het poetsen niet toelaten dan bestaan er alternatieven. Ook hierover informeren wij u graag.

Heeft uw dier problemen aan het gebit ontwikkeld? Dan gaan we samen met u een plan maken hoe we deze problemen kunnen gaan oplossen. Tijdens een gebitconsult kunnen een aantal problemen opvallen maar helaas zijn sommige problemen alleen te vinden onder narcose.

Wat kunt u verwachten bij een gebitsbehandeling?

Een gebitsbehandeling gebeurt altijd onder algehele narcose. Ook bij deze behandelingen maken wij gebruik van gasanesthesie. Allereerst zal de arts het gebit reinigen. Soms is het nodig om dentale röntgenfoto's te maken, ook dit overleggen wij eerst telefonisch met u. De uitslag van de foto's en de mogelijke oplossingen worden wederom met u besproken. Door op deze manier te werken, hoeft uw dier meestal maar 1 keer onder de narcose en blijft u op de hoogte van de behandeling en de kosten.